2009-05-26

Skitmusik

Jag står inte ut med dagens populärmusik. Allting låter likadant. Det kallas väl "RnB" och "Hiphop", men det är egentligen bara någon random melodi med rytm till gjorda FÖR svarta killar med snygga tjejer som wailar i bakgrunden. Bara man har någon melodi som folk kan nynna på så har man en hit.
Man skriver inte ens sin egen musik längre. Bara man är snygg, har utstrålning och vet hur man sjunger lite så kan man bli artist. Det är ingen själ i skiten. Så fort man slår på MTV så får man se någon ny, svart kille som man inte sett förut som plötsligt är känd och står i någon random miljö med någon tjej som är naken till 80%. De sjunger om sex, det bra livet med pengar, hur sexig någon tjej ser ut eller så skryter de om något annat.
Förut, för ungefär 10 år sedan, sjöng "rapparna på MTV" om hur svårt det var "in da ghettooo", om hur de satt i fängelset, vägen ur gettot, om drogproblem, om rasism eller något annat svårt. Nu sjunger de bara om hur jävla bra de har de, hur mycket de festar och hur mycket sex de får. Man har fått följa deras "resa". Nu blir det bara värre och värre. Tjejerna får mindre och mindre kläder på sig, snart är de väl nakna och har sex i musikvideorna.

Det känns så B. Tacky. Smaklöst. Jag hatar det. Jag står inte ut med musiken, jag står inte ut med genren, jag står inte ut med skrytet, jag står inte ut med synen på kvinnor. JAG STÅR INTE UT. OCH DET ÄR ÖVERALLT. Ingen annan musik visas på varken MTV eller ZTV. Jag lyssnar inte på musik som visas där ändå, men kan man inte åtminstone försöka ge folk en chans till en annan, och i min åsikt bättre, musiksmak? Folk som bor på landet kan inte gå till bengans och bläddra mellan skivorna, de får sin musik från media, via radio eller TV. Jag står inte ut med att folk hör den här ytliga skiten och vänjer sig vid att lyssna på det och tillslut börjar gilla det. Fan alltså, skärpning.

Nu har jag slösat en halvtimme på det här inlägget, jag borde egentligen plugga. Jag orkar bara inte. Uppsatsen ska in imorgon, det får bli råpluggning imorgon eftermiddag because that's how I roll.

/inkzor

2 kommentarer:

  1. Hej! håller med dig till 100 procent!! tänk om alla dessa TV, radiokanaler kunde spela upp fin gammal musik/jazz från 30-40 och 50-talet som Glenn miller, Nat king cole m.fl. Tänk vilken positiv förändring man skulle märka i samhället. Bort med all destruktiv musik som dagens pop musik ,hiphop,hårdrock, black/death metal etc som förstör samhället till max!!!

    SvaraRadera
  2. du anonym vill inte påstå att all hårdrock e destruktiv.. Du måste nog göra en analys av genren.. Visst IRON MAIDEN innehåller mycker texter om krig...,demoner o ja oandra samhällsoritentarade saker. Och kan dessutom hantera sina instrument o skriva 7 min långa solon... Så inte väck med metal o hårdrock.Däremot rappen o hiphopen,techno som e olyssningbar smörja...

    SvaraRadera