2010-01-24

Detta inlägg är fullt av stereotyper kring islam och mellanöstern

Vi diskuterade "folket i mellanöstern" och "deras tro", alltså islam, vid vårt matbord ikväll.

Mamma kom fram till att dom är kvar på 1100-talet, då hade vi fortfarande hedersmord och sådant när vi var såpass djupt troende. Dom är alltså outbildade, det beror på att dom flesta är fattiga. Alltså måste vi hjälpa dom och skicka resurser så dom kan börja tänka på annat än att kämpa för att få mat för dagen och utbilda sig istället. Bryta en ond cirkel. Och apropå hon som bär burka, utbildar sig till dagisfröken, och anser att hon ska få bära burka ändå och kunna kräva att bara få ha hand om flickor och arbeta med kvinnor, så tycker mamma att det är sjukt eftersom barn behöver ett ansikte att knyta an till när dom är såpass små.
Pappa kom fram till att han inte gillar tro över huvud taget, som vanligt. Humanist som han är. Han sa samma sak som mamma också.
Joel kom fram till att hur man än gör för att försöka hjälpa dom så går allt åt helvete. Dom fattar inte själva och vill inte ha hjälp. Deras okunskap utgör ett hot för världen eftersom dom extrema islamisterna tar koranen på så djupt allvar att dom dödar dom som inte tror på samma sak som dom gör i typ terrorattacker. Apropå kvinnan som bär burka och som utbildar sig till dagisfröken så tycker Joel att hon inte ska förvänta sig att kunna ställa sådana krav här i Sverige eftersom det innebär att till exempel papporna som ska hämta barnen från det dagiset inte FÅR göra det, och det förstör ju allt vi kämpar för vad det gäller jämställdhet i vårt land. Det är fel och hon måste anpassa sig.
Jag kom fram till att jag blir ledsen när jag tänker på islam eftersom deras tro handlar så mycket om hat. Hat till dom som inte tror på samma sak som dom och hat till dom inom tron som tror fel. Man är ensam. Den enda kärleken som är sann är kärleken till Allah. Ensam med Gud, och vemfan är Gud att leva för? Man vet inte ens säkert att Gud finns, det enda som är säkert är att man lever.
Plus att jag har svårt för arabiska män för att många av dom antastar folk på grund av deras kvinnosyn (som oftast kommer via islam), folk som är till exempel jag.

Trots att vi är olika i min familj kommer vi ändå rätt bra överens på något sätt. Jag håller med alla.

/inkzor

4 kommentarer:

  1. Låter väldigt obildat.
    Muslimer har INTE mycket hat i sin religion. De få som använder islam som en ursäkt (som terrorister) bör inte förknippas med andra muslimer. Kristendomen innehåller mer hat än vad islam gör, det är ren fakta.
    I Koranen står det inget om hat, det står inte "hata alla som inte är muslimer" I bibeln därimot står det saker som att man ska stena judar bland annat. Kärleksfullt va?

    Dagisfröken med slöja bör få bära den om det är hennes val (alltså inte påtvingat av t.ex hennes man), finns något som heter religionsfrihet.

    SvaraRadera
  2. Våra föräldrar har väldigt lika syn på grejer!
    / sonia <3

    SvaraRadera
  3. Till anonyma du. Jag vädjar till inläggets titel, det är ett inlägg fullt av stereotyper och inget är grundat på fakta. Vi diskuterade den extrema delen av islam, fundamentalisterna, islamisterna. Vad jag har hört så står det i koranen att man ska döda dom som inte tror på Islam, vilket jag kan tycka är lite hatiskt. Men som sagt, jag har ingen koll och jag har ALDRIG gått ut med att jag har koll så jag förstår inte varför du orkar argumentera emot ett sådant inlägg som du redan från början vet att det är fullt av, som sagt, stereotyper. Men det är väl din ensak.

    Jag vet att det finns något som heter religionsfrihet, men jag anser att hon bör välja ett annat yrke. Det är min åsikt, hon får väl göra som hon vill. Ingen har rätt att stoppa henne men det betyder inte att man inte har rätt att tycka illa om det.
    Det finns något som heter yttrandefrihet.

    SvaraRadera
  4. DU år så himmla klok och underbar
    pussss
    Clara

    SvaraRadera