2010-11-09

Bitte

Jag äger bara en fotoautomatsremsa med fyra svartvita, halvbra bilder som fotobevis från den resa vi nu gjort. Vi var som mest elva tjejer tror jag, och alla utom två bodde på hostel x-berger vid Schlesische Tor. Den är fin att uttala förresten, det var ett återkommande test. Hostlet hade knarrande sängar som stod i kalla rum eftersom städerskan stängde av elementen hela tiden. Mysteriet med elementet som stängde av sig självt var annars också ett populärt diskussionsämne tills vi tog upp saken med receptionen som avslöjade den brutalt snåla sanningen. Det fanns lädersoffor och badrum med flera handfat på rad där man borstade tänderna bredvid varandra.

Dagarna har varit fyllda av sena+billiga+underbara frukostar, på hostlet eller på veganska caféer (kan man äta tillräckligt många croissantes?), sedan kanske någon turistaktig aktivitet som museum, loppis eller sevärdheter. Efter det oftast en tupplur som efterföljs av någon slags middag. Döner liksom, falafel im brot.

Min tyska ja. Haha. Einsteigen, bitte. Aufstig; recht/linx. Katzen sitzen. Kyss. Danke shön. Gieben sie mich bitte sehn! Sexigt som få. Min uttal är tydligen bra.

Ut på natten, mjau sa katten. Nejmen serri, halv sex kom man hem på morgonen och det var ju helt okej. Dansa på gayklubbar och sjunga Abba i karaokebarer skänker absolut nya insikter. Galna, nattliga äventyr som att besöka ett övergivet tivoli i en skog i östliga Berlin är ju bara madness.

Titlarna

Ylva: Tysksnackarn
Sigge: Lol:arn
Ingrid: Kartläsarn
Josefina: B*rskn*llarn


Så kom man hem så var det snö................................................ och så blev man sjuk.

/inkzor

1 kommentar: