2010-11-30

Köld

Det ska bli 20 minusgrader imorgon. Känner att det inte direkt är någon skillnad på kyla och kyla, minus 30 känns ungefär likadant som minus 12. Man fryser fortfarande röven av sig.

Det värsta är ansiktet. Vad gör man med ansiktet? Jag har aldrig haft större lust att bära burka än i dessa kyliga tider. Näsan är värst, den kommer först och får ta största smällen. Alla är så charmigt rödnosiga nu för tiden, och snoriga. Charmtoppen, charmens Knock Out, är att man tappar känseln och inte kan känna hur snoret rinner ner för näsan och sedan torkar bort det med vanten då man känner den lugna strömmen ta över läppområdet, som för övrigt är inkletat med valfritt läppbalsam. Ja, alla vi gör det. Ingen.. som.. ser... ALLA_ser. Körde häromdagen med att ta en ganska genomskinlig skal och bara linda in ansiktet med den, man ser igenom tyget ändå. Problemet då är att vattenångan från utandningen fastnar inne på sjalväggen och det blir fuktig all over. Det ska inte vara lätt att leva på polcirkeln.

Jag överlever med långkalsonger. Jag har två par. Kommer säkert få svamp någonstans men det är det värt. Det som är ovärt är när man inser att de hamnat lite för långt upp och lämnat ett område mellan hälsenan och nedre vaden blottat för kylans extrema vrede. Och vad lär man sig av det? Jo att man stoppar in långkalsongerna i strumporna.

Nu blev det mörkt. Tack.

/inkzor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar