2010-08-10

Jävla riksäckel

Åkte tåg med Jesper och Jonas. Jonas och Jesper går av, jag ska åka vidare mot slussen. En tant med rullator hinner inte igenom dörrarna innan dom stängs på henne. Jonas trycker upp dörren och håller den uppe för tanten tills hon hinner gå på. Tågchauffören dampar och säger i högtalarna

"Ja hur hade du tänkt dig att få igen dörrarna som du nu hade sönder så att vi kan åka vidare?"
Jonas: ".. Ska jag trycka ihop dom på något sätt eller?"
Killen bredvid mig kollar ut genom fönstret och kallar Jonas för en jävla idiot.
Jag, till mannen bredvid mig: "Han ville bara hjälpa tanten med rullatorn."
Tågchaffören, som uppenbarligen inte hört vad Jonas sagt säger med stort förakt: "Ja, du med den jävligt larviga mössan."

Jag börjar garva otroligt högt för jag finner situationen så absurd. Vilket leder till att mannen bredvid mig, som observerat dramat genom fönstret som sagt, vänder sig till mig och säger:
"Tyckte du det där var kul? Jävla idiotfitta.."
Jag ställer mig upp och går till slutet av vagnen eftersom jag kände mig hotad, mannen var rätt biffig (flintskallig var han också, och hade tatueringar men det är väl irrelevant). Vid det här laget hade Jonas och Jesper dragit. Dörrarna gick igen utan problem och tåget åkte vidare.

Jag har skrivit ett klagobrev till SL. De kränker alltså rörelsehindrade numera eftersom de inte tar hänsyn till att det tar längre tid för dem att ta sig på tåget, men de kränker även passagerare för huvudbonader. Nu har de gått för långt.

/inkzor

3 kommentarer:

  1. Fan va illa! Bra att du skicka klagobrev. himla Idioter!

    SvaraRadera
  2. Hahahah, epsikt. saknar dig!

    Med kärlek och grova skämt
    / Albin

    SvaraRadera
  3. Haha ja. Saknar dig med! Hoppas vi kan ses snart i samband med något slags chill med fina folket.

    SvaraRadera