2010-03-22

Elcykel

Vi har temavecka i skolan. Temat är ekologiska fotavtryck, vad vårt konsumtionssamhälle innebär egentligen. I en hel vecka ska vi analysera och lära oss om detta ämne och i slutet av veckan ska det mynna ut i en lite presentation/föreställning tillsammans med gruppen man arbetat med hela veckan. Vår grupp har fått inriktningen resor.
Imorse var det en föreläsare där som såg ut som en grå och tjock liten hamster. Han skällde ut oss för att vi inte var vegetarianer och inte åkte på elcyklar, sedan visade han youtubefilmer från någon eko sida där dom hade gjort en parodi på Star Wars som där kallades för Store Wars. Alla karaktärer var någon typ av matvara. Chewbacka blev chewbroccoli och darthvader blev darth-tato (potato).
Allt för att tilltala oss svåråtkomna och mindre intelligenta ungdomar.
Jag blev frustrerad. Såna som han borde inte förespråka grönt tänkande. Man ska inte känna sig korkad och mindre intelligent när man går därifrån, snarare otroligt speciell som fått ta del av sådan information som kan förändra världen. Mja, mer psykologikurser åt föredragshållare.

Vår grupp fastnade på elcyklar sen. Det var det enda vi tänkte på. Vad vi än sa kom vi tillbaka till elcyklar. Vi ville analyser elcyklar, la in dom i filmtitlar, reflekterade kring hur en elcykel skulle hantera att åka i snö och sand, diskuterade hur världen skulle bli så mycket bättre om alla bara hade en elcykel. Slopa tanken på att skänka mat till de behövande, ge dem elcyklar! Hm. Jag garvade brallorna av mig. Undrar hur den här veckan kommer gå.

/inkzor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar